Over ons

Historie

De eerste aanzet voor carnaval in Bemmel is vermoedelijk gegeven in een stille achterkamer bij meester Rudger Busser thuis (exacte locatie onbekend). Hij was onderwijzer op de katholieke jongensschool en later op Pius X.

Busser was ongehuwd, maar wel iemand met een uitzonderlijk organisatietalent. Hij was veelvuldig actief op cultureel gebied en zo tevens betrokken bij de oprichting van onder andere toneelvereniging Werken en Weldoen. In 1959 was hij het die samen met een aantal feestvierders carnavalsvereniging De Blauwe Pony begon. De eerste prins was… meester Busser, waarna Henk de Man (1960), Theo Peeters (1961) en Eef ‘de Geknipte’ Arnts (1962) het stokje overnamen. Toen Eef werd gevraagd of hij nog een extra jaar als prins zou willen meedraaien, zei hij volmondig ja. Men informeerde naar de prinsennaam en Eef antwoordde dat die wel hetzelfde mocht blijven, waarop de volgende dag in de krant werd vermeld: Prins Eef van het Zelfde. Na acht succesvolle jaren werd De Blauwe Pony in 1967, met het eerste jubileum al bijna in zicht, op stal gezet. De vereniging ging failliet na teveel financiële risico’s te hebben genomen bij het organiseren van allerlei activiteiten. Maar men was van mening dat het carnavalsfeest niet verloren mocht gaan en de Bemmelse voetbalvereniging nam onder de naam Ontspanningscommissie SCB de organisatie …

Visie

Carnavalsvereniging De Geintrappers is een vereniging die het carnaval in Bemmel een warm hart toedraagt en gezelligheid staat wat ons betreft voorop.

De Bemmelse gemeenschap heeft in onze ogen recht op een geweldig carnavalsfeest. Wij hebben ons als taak gesteld om dit te organiseren én te verbeteren. Een goede samenwerking met onze zusterverenigingen De Blauwe Pony '81 en De Piejassen is daarbij van cruciaal belang.

In de ogen van veel mensen is carnaval een feest voor narren en dwazen, waarbij het nuttigen van zoveel mogelijk drank centraal staat. Dat vooroordeel is onjuist. Wij willen laten zien dat er meer is. Als vereniging zijn we betrokken bij diverse andere evenementen in onze gemeente, zoals de Avonds4Daagse en de intocht van Sinterklaas. Op deze manier willen we laten zien dat je als carnavalsvereniging meer voor de gemeenschap kunt betekenen. Ook buiten het traditionele carnavalsseizoen is er behoefte aan gezelligheid en activiteit. Uitgangspunt daarbij is saamhorigheid en plezier met elkaar.

Bestuur

Bestuurslid Bestuurslid Bestuurslid Bestuurslid Bestuurslid

Rezie Leenders (voorzitter), Henk Weber (president), Jan Minkhorst (secretaris), Didi Sopacua (vice-voorzitter), Pascale Blom (penningmeester), Ton Bouw (adviseur), Iwan van Gils (bestuurslid), Els Vernooij (bestuurslid)

Raadsleden

Raadslid Raadslid Raadslid Raadslid Raadslid

Iwan van Gils, Didi Sopacua, Johan van Schaijk, Patrick Bisselink, Henk Weber (president), Paula Buurman-Lucassen, Els Vernooij, Joyce van Schaijk, Stef Thus, Peter van Moolenbroek

Orde van de Vlinder

De Orde van de Vlinder is een gemeentelijke onderscheiding voor personen die achter de schermen veel (vrijwilligers)werk verzetten en die door Lingewaardse carnavalsverenigingen worden voorgedragen. Jaarlijks wordt de orde, in de vorm van een bronzen medaille en een oorkonde, door de burgemeester uitgereikt tijdens de sleuteloverdracht.

Commissies & overige

Secretariaat
Postadres:  CV De Geintrappers, De Pollenbrink 28, 6681 CJ, Bemmel. E-mail: gebruik het contactformulier. Rabobank Bemmel IBAN: NL24 RABO 0105 7149 76. Kamer van Koophandel voor Centraal Gelderland, nummer 40144267.

Lidmaatschap

Iedereen is vrij om gratis de evenementen van De Geintrappers te bezoeken. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om lid te worden. Daarmee ondersteunt u onze activiteiten én kunt u actief zijn binnen de vereniging.

Een lidmaatschap bedraagt 35 euro per jaar en u kunt zich via het secretariaat aanmelden. Wat krijgt u terug? Uiteraard en allereerst onze gezellige avonden. U wordt lid van een fantastische club met veel maatschappelijke betrokkenheid in de gemeenschap van Bemmel. Wij bieden hulp tijdens diverse evenementen en organiseren ook zelf, naast de carnaval, grotere happenings. De Sinterklaasintocht is hier een voorbeeld van. Twee keer per jaar is er een ledenvergadering.