10 februari 2020

Uitslagen Dansgala Lingewaard

Zondag 9 februari presenteerde carnavalsvereniging De Geintrappers in een tot de nok toe gevulde Theaterkerk de achttiende editie van Dansgala Lingewaard. Maar liefst 150 danseressen lieten hun nieuwste garde- en showdansen zien. De wind gooide helaas wat roet in het eten, maar dat mocht de pret niet drukken.

Carnavalsvereniging De Deurdouwers uit Angerlo won de wisselbeker.
Carnavalsvereniging De Deurdouwers uit Angerlo won de wisselbeker. (foto: Rezie Leenders)Het gala mag wederom gezien worden als een groot succes, gelet op de reacties van zowel deelnemende verenigingen als het massaal opgekomen publiek. Er werd naast de verschillende categorieprijzen ook fel gestreden om de Geintrappers-wisseltrofee. De dansgroep van Carnavalsvereniging De Deurdouwers uit Angerlo wist in het bezit te komen van de hoofdprijs. De wisselbeker is bestemd voor de vereniging die gemiddeld het hoogste aantal punten bij de groepsdansen heeft behaald.

Volgens organisator Theo Rikken worden er geen speciale eisen gesteld aan de kwaliteit van de dansen. ‘Dat in combinatie met de laagdrempeligheid is onze kracht. Het gaat vooral om het plezier van zowel deelnemers als toeschouwers. Maar er doen natuurlijk ook toppers mee.’ De storm van afgelopen zondag speelde de organisatie wel enigszins parten. Verschillende verenigingen besloten op het laatste moment hun deelname gedeeltelijk of helemaal in te trekken. Rikken: ‘Daardoor moesten we uiteindelijk twaalf optredens schrappen en dat betekent improviseren. Gelukkig weten we binnen onze vereniging goed hoe dat moet.’

    uitslagen-dansgala-lingewaard-2020 (pdf)

     

Fotoserie(s)
Dansgala 2020

Gerelateerd nieuws
Dansgala Lingewaard 2020