15 januari 2020

Dansgala Lingewaard 2020

Dansgala Lingewaard komt er weer aan! De achttiende editie vindt plaats op zondag 9 februari, wederom in de Theaterkerk van Bemmel. We zijn druk bezig met de voorbereidingen. Dansgala Lingewaard wordt georganiseerd door Carnavalsvereniging De Geintrappers.

Carnavalsvereniging De Deurdouwers uit Millingen a/d Rijn kwam vorig jaar wederom als beste uit de bus.
Carnavalsvereniging De Deurdouwers uit Millingen a/d Rijn kwam vorig jaar wederom als beste uit de bus. (foto: Rezie Leenders)Vorig jaar mocht carnavalsvereniging De Deurdouwers uit Millingen a/d Rijn voor de tweede keer de wisseltrofee voor een jaar mee naar huis nemen. Na afloop waren er alleen maar winnaars, blije gezichten en voornamelijk positieve reacties waar te nemen. Ook dit jaar belooft weer een spektakel te worden. Doe jij een gooi naar de hoofdprijs?
Tijdens het eerste gala waren er honderd danseressen van de partij, tegenwoordig zijn er tussen de 250 en 280 dames aanwezig om hun danskunsten te vertonen. Waren in het eerste jaar alleen verenigingen uit de gemeente Lingewaard vertegenwoordigd, later groeide dit uit naar een landelijke vertegenwoordiging en sinds ene paar jaar ligt de nadruk weer op de regio. Het gala heeft een grote aantrekkingskracht. Dat komt onder andere door de strakke organisatie en de laagdrempeligheid. Er worden geen speciale eisen gesteld aan de kwaliteit van de dansen, zoals de bonden dat doen. Iedereen kan en mag meedoen. Dat neemt niet weg dat er ook toppers deelnemen. Verder is er voor elke groep, duo of solo danser(es) een beker beschikbaar. Deze dag moet voor zowel de deelneemsters als bezoekers een feest worden.

Dansen kan in de categorieën solo, duo of als groepsdans. Voor de eerlijkheid gebeurt dit in verschillende leeftijdscategorieën t/m 8 jaar, 9 t/m 11 jaar, 12 t/m 15 jaar en 16 jaar en ouder. De zaal is open om 10.00 uur en het gala duurt tot ongeveer 17.00 uur. De entree voor volwassenen is drie euro en voor kinderen één euro. Voor meer informatie, bel met 06-10381652 of e-mail naar dansgala@degeintrappers.nl. Kijk op www.degeintrappers.nl voor de foto’s van eerdere gala’s. Om een dansgala te kunnen organiseren worden er veel kosten gemaakt. Elke dans door een individu, duo en groep wordt beloond met een prachtige beker. Daarnaast willen we de laagdrempeligheid voor de deelneemsters combineren met lage inschrijfgelden. Om dit alles mogelijk te maken, hebben een flink aantal sponsoren bereid gevonden het dansgala 2020 te ondersteunen! Tweewielerspeciaalzaak Hermans (Bemmel), Tandartsenpraktijk Berendsen (Huissen), B.O.D. Totaalinstallateur bv (Bemmel), Dierenspeciaalzaak De Bok (Bemmel), Makelaardij Frans Knorth (Bemmel), P.A.M. Derks bv (Bemmel), Otters Bouwbedrijf (Bemmel), K3 Delta (Oosterhout).

     


Gerelateerd nieuws
Uitslagen Dansgala Lingewaard