5 november 2018

Sinterklaasintocht Bemmel 2018

Op zaterdag 24 november doet Sinterklaas Bemmel weer aan. De goedheiligman komt met zijn eigen oldtimerpakjesvrachtwagen om 14.00 uur aan op het marktplein bij de Theaterkerk, uiteraard vergezeld door de nodige pieten. Dit alles onder muzikale begeleiding van drumfanfare ESKA.

Ook Sinterklaas zelf kijkt altijd uit naar de intocht van Bemmel.
Ook Sinterklaas zelf kijkt altijd uit naar de intocht van Bemmel. (foto: Loes Bouwens)De intocht wordt georganiseerd door carnavalsvereniging De Geintrappers, in samenwerking met de Bemmelse ondernemersvereniging. Het programma is speciaal voor kinderen van de basisschool tot en met groep vijf. Ook kinderen van omliggende dorpen zijn welkom. Het programma op het marktplein begint om 13.30 uur, Sinterklaas zelf maakt een halfuur later z’n opwachting. Hij zal worden verwelkomd door burgemeester Marianne Schuurmans en kinderburgemeester Cas Vermaas. Het wordt een spannend feest met medewerking van Showcase, dat tot ongeveer 15.15 uur duurt. Na afloop krijgen kinderen een traktatie en is er gelegenheid om met pieten op de foto te gaan.

Route optocht
De start is bij de oefenruimte van ESKA (Sportlaan), waarna Sinterklaas rechtsaf de Wardstraat in gaat. Aan het einde van de weg linksaf (Dijkstraat) en vervolgens de tweede weg linksaf de Klappenburgstraat in. Deze weg zal worden gevolgd tot aan de ijssalon, waarna de stoet linksaf gaat (vernieuwde winkelpromenade). Aan het eind slaat Sinterklaas rechtsaf de Loostraat in om te eindigen op het marktplein.