26 oktober 2019

Samen lopen voor gezonde longen

Op verschillende plekken in Nederland wordt op zondag 3 november voor het eerst de Longloop gehouden. Dit is een gratis sponsorwandeltocht waarvan alle deelnemers geld inzamelen voor longonderzoek. Ook in Bemmel kun je meedoen. Het streefbedrag is tenminste vijfduizend euro.

Afbeelding nieuwsberichtWandelen is voor longpatiënten zeker niet vanzelfsprekend. Daarom een oproep aan iedereen die dat wel kan: doe mee! Er is met drie, vijf en tien kilometer voor jong en oud een mooie route om te lopen. De Longloop, georganiseerd door Stichting deBOL Bemmel, wordt om 9.30 uur geopend door loco-burgemeester Helga Witjes. Hierna zal als eerste een ereronde van zeshonderd meter worden gedaan om stil te staan bij iedereen met en iedereen die we verloren zijn aan een longziekte. De BOL hoopt op een eindbedrag van minstens vijfduizend euro, maar dit mag natuurlijk oplopen.

Inschrijven en doneren
Je kunt je individueel of als team opgeven. Na de inschrijving krijg je van het Longfonds een persoonlijke actiepagina waarop familie, vrienden en kennissen een geldbedrag kunnen doneren. Rechtstreeks aanmelden bij de BOL kan ook en wel op donderdag 31 oktober tussen 14.00 en 17.00 uur in winkelcentrum Assenburg. Of registreer je als deelnemer direct bij het startbureau in Cultureel Centrum De Kinkel (Van Ambestraat 1). Enkel doneren? Dat kan hier.