1 maart 2019

Zitting bij Bemmelse ouderen altijd een feest

De aanwezigheid van hoogwaardigheidsbekleders, een advocaatje en soms een voorzichtige polonaise. Ook in verpleeghuis Lingehof en verzorgingshuis Liduina mag carnaval gevierd worden. Afgelopen donderdag maakten bewoners het mee. Carnavalsvereniging De Geintrappers verzorgt al jaren een speciale pronkzitting voor ouderen en dat wordt gewaardeerd.

Afbeelding nieuwsbericht
(bron: Rijnwaal Zorgroep)Uit de speakers klinkt Benny Neyman en op de gang staat de raad opgesteld. In een ruimte even verderop warmt dansgarde De Kinkeltjes alvast op om enkele momenten later hun show- en gardedans te laten zien. De minipronkzitting, traditioneel een paar dagen voor het echte feest losbarst, is een samenvatting van wat De Geintrappers tijdens carnaval op het programma heeft staan. Onder meer het populaire buutduo ’t Is gruun en ’t blief Gruun doet zijn optreden nog eens dunnetjes over. Eerder genoot het publiek hiervan tijdens de pronkzitting in november. Marcel Leijser, zanger van Van Gennep, zorgde met enkele feestnummers voor een vrolijke sfeer.

Zowel in Lingehof als in Liduina komt zo de carnaval naar de mensen toe. Het gaat om bewoners die niet meer in staat zijn om zelf de carnavalsactiviteiten in Bemmel te bezoeken. Liesbeth Willems, secretaris bij De Geintrappers: ‘We vinden het belangrijk dat ouderen in hun beleving kunnen blijven genieten van de mooie dingen in het leven en deelnemen aan de samenleving. Tijdens dit samenkomen zien we gewoon het plezier in de ogen.’