1 oktober 2019

Lingewaard Doet: verzilver uw cheque

(dit artikel is bijgewerkt op 11 oktober 2019)

Helpt u Lingewaard beter, mooier en leuker te maken? Het kan met de tien euro die de gemeente per huishouden beschikbaar stelt. Ook de Geintrappers zijn vertegenwoordigd. Op Lingewaard Doet staan twee initiatieven: Crazy Tiener Carnaval en de Sinterklaasintocht.

Afbeelding nieuwsbericht
(bron: Gemeente Lingewaard)Lingewaard Doet is het platform voor bewonersinitiatieven in de gemeente Lingewaard. Via de website kunnen initiatiefnemers geld inzamelen en vrijwilligers werven om hun project mogelijk te maken. Bewoners krijgen op hun beurt de mogelijkheid om een donatie te doen. Per huishouden stelt Lingewaard daarvoor tien euro beschikbaar. Vorig jaar richtte de gemeente zich op Angeren en Gendt, de komende maanden zijn Ressen, Haalderen en Bemmel aan de beurt.

Baard en festival
Carnavalsvereniging De Geintrappers staat met twee initiatieven op het platform. Doel is voor de sinterklaasintocht een nieuwe baard voor Sinterklaas en zwartepietenpakken bij elkaar te sparen. Het tweede project is Crazy Tiener Carnaval, dat na een succesvolle eerste editie vorig jaar een vervolg krijgt.

Cheque
Inmiddels heeft elk huishouden in Lingewaard een cheque met een uniek nummer ontvangen. Deze kunt u (desgewenst anoniem) doneren aan één of meerdere initiatieven. Activeer de cheque uiterlijk 31 oktober, want na deze datum vervalt de waarde.