13 november 2022

Predicaat 'De Geintrapper' voor voedselbank Arnhem

Wie met het carnavalsvirus is besmet, kijkt er reikhalzend naar uit: de seizoensopening. Afgelopen zaterdag vond die van carnavalsvereniging De Geintrappers plaats in café-zaal De Roskam. De club spreekt graag haar waardering uit voor maatschappelijk betrokken instanties die actief zijn binnen Lingewaard. Dit keer waren de schijnwerpers gericht op Voedselbank Arnhem.

Predicaat 'De Geintrapper' uitgereikt aan Voedselbank Arnhem. Op de foto: vrijwilligers Rein Hoenholt en Joop Komman.
Predicaat 'De Geintrapper' uitgereikt aan Voedselbank Arnhem. Op de foto: vrijwilligers Rein Hoenholt en Joop Komman. (foto: Rezie Leenders)Het toekennen van het predicaat 'De Geintrapper' vindt om de twee jaar plaats, als er geen prinsenwissel is. Met coördinatoren, chauffeurs en inpakkers staat de Arnhemse voedselbank geheel vrijwillig klaar voor inwoners van de gemeente die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en dat wordt, aldus voorzitter Frank Hoekjan, tijdens de energiecrisis nog eens extra benadrukt. Naast de oorkonde doneert de vereniging een volle boodschappenkar, wat mede mogelijk is gemaakt door Lidl Bemmel.

Maar er was meer. Alles wordt uit de kast getrokken om een goede start te maken. Het is de eerste keer dat carnavalisten elkaar weer ontmoeten na de vorige dolle dagen én men kijkt alvast vooruit naar de festiviteiten van begin komend jaar, vanaf nu op het podium in goede banen geleid door de kersverse president Henk Weber. Hoekjan: ‘We hebben ons twee jaar moeten inhouden of helemaal niks kunnen vieren. Nu gaan we er weer een mooi feest van maken met leuke artiesten en natuurlijk onze dansgarde. Kom dus allen naar de carnavalsavonden, wij zorgen voor een warm welkom.’