18 februari 2019

Dansgala Lingewaard: 'Het gaat om het plezier'

Zondag 17 februari presenteerde carnavalsvereniging De Geintrappers in een bomvolle Theaterkerk de zeventiende editie van Dansgala Lingewaard. Ruim tweehonderd danseressen (en één danser) presenteerden hun nieuwste garde- en showdansen.

De Deurdouwers uit Millingen aan de Rijn gingen wederom met de wisselbeker naar huis.
De Deurdouwers uit Millingen aan de Rijn gingen wederom met de wisselbeker naar huis. (foto: Rezie Leenders)Carnavalsvereniging De Deurdouwers uit Millingen aan de Rijn kwam net als vorig jaar als beste uit de bus en neemt de felbegeerde wisselbeker mee naar huis. De hoofdprijs is bestemd voor de vereniging met het hoogste aantal punten in de categorie groepsdansen. Ook in alle overige categorieën werden prijzen uitgereikt.

Het publiek genoot, alle deelnemers glommen van trots. En daar gaat het om, zegt organisator Theo Rikken. ‘Bij ons staat het plezier van het meedoen voorop, iedereen mag meedoen. We hanteren geen speciale eisen voor dansen.’ Mede door deze laagdrempeligheid groeide het gala uit tot een danstoernooi met grote bekendheid in de regio, maar waar tevens verenigingen van heinde en verre op afkomen. ‘Allemaal toppers!’ aldus Rikken.

    uitslagen-dansgala-lingewaard-2019 (pdf)