13 februari 2019

Grune Cross: Met je skelter van de dijk!

(dit artikel is bijgewerkt op 24 februari 2019)

Met je skelter van de dijk? Het kan tijdens de eerste editie van de Grune Cross Skelterrace op maandag 4 maart. Jong en oud mag meedoen. Versier je skelter of misschien kun je hem zelfs ombouwen tot hét snelheidsmonster waar iedereen naar omkijkt. De bedoeling is in ieder geval dat er wordt gecrosst.

Voorbeeld van crossskelter. Kom met je eigen aangeklede voertuig!
Voorbeeld van crossskelter. Kom met je eigen aangeklede voertuig! (foto: Berg Toys BV)Update: De organisatie heeft op verzoek van deelnemers een extra categorie toegevoegd, namelijk de behendigheidsrit voor motoren. Het parcours zal voor dit onderdeel worden aangepast.

De cross is bij de hervormde kerk (Oude Kerkhof 13, Bemmel) en deelname is gratis. Op deze middag is er ook gelegenheid om ‘brommers te kieken’. Wil je komen kijken en deelnemers aanmoedigen? De start is om 16.00 uur.

Het nieuwe evenement wordt georganiseerd door carnavalsvereniging De Geintrappers. Jarenlang vond op maandag tijdens carnaval de boerenbruiloft plaats, maar de belangstelling hiervoor nam af. Toch heeft de vervanger nog voldoende boerse trekjes. Na de race staat café De Roskam in het teken van een Høken-party. Er zal snert en friet geserveerd worden en dj Thijs draait tot in de late uurtjes boerenrock. Om 19.00 uur is de prijsuitreiking. En wie wordt de mooiste verklede boerenvrouw? Een jury wijst de eerste Grune Bertha aan.

Meedoen?
Er zijn prijzen in diverse categorieën te winnen. Inschrijven kan tot uiterlijk zondag 3 maart bij Eetwinkel Polly en café De Roskam. Het inschrijfformulier is tevens beschikbaar als download hieronder.

    inschrijf-formulier-grune-cross-v4 (pdf)