18 november 2018

Nieuwe prins: Frans de Stenenschuuver

(dit artikel is bijgewerkt op 22 november 2018)

Frans de Stenenschuuver is de nieuwe prins van Bemmel. Afgelopen zaterdagavond werd hij onthuld in een bomvolle De Roskam. Met het motto ‘Het komt vastgoed’ staat hij de komende twee jaar aan het roer bij carnavalsvereniging De Geintrappers.

Prins Frans de Stenenschuuver en prinses Moniera kort na hun onthulling.
Prins Frans de Stenenschuuver en prinses Moniera kort na hun onthulling. (foto: Rezie Leenders)Frans neemt samen met prinses Moniera de scepter over van prinses Mirjam van het Festijn en adjudant Jan, die beide terugkijken op een ‘onvergetelijke tijd’. Mirjam verwierf bekendheid als allereerste prinses carnaval van Bemmel. Door een erehaag van de verenigingen De Geintrappers, De Blauwe Pony ’81 en De Piejassen verlieten ze het toneel. Speciaal voor het afscheid was er een optreden van smartlappenband Het Gebroken Hartje.

Na het aftreden van Mirjam kwam het moment dat een eind maakte aan alle speculaties over de nieuwe dorpsprins. Deze stond zenuwachtig te trappelen achter een snel opgetrokken muur. Na maandenlange geheimhouding brak hij hier doorheen om zichzelf en zijn prinses Moniera Othman bekend te maken. Frans Knorth en Moniera runnen Makelaardij Knorth en Frans is betrokken bij de Bemmelse voetbalvereniging. Carnaval is er bij hem met de paplepel ingegoten en menig optochtwagen is bij de familie gebouwd. Na de installatie werd de proclamatie voorgedragen en kon de nieuwe prins voor het eerst zijn prinsennaam publiekelijk uitspreken.

Het was ook de avond van oud-president Frank Hoekjan. Na elf jaar vond hij het tijd om een periode af te sluiten. Emotionele woorden van onder anderen Geintrapper en zoon Thomas Hoekjan volgden. Frank heeft zijn taken overgedragen aan Jeroen Knipping.

     Gerelateerde pagina('s)
Huidig prinsenpaar