12 november 2023

Richard de Hendige nieuwe dorpsprins Bemmel

Afgelopen zaterdag werd de prinsenwissel van carnavalsvereniging De Geintrappers georganiseerd. Na een gezellig spelletje “wie is het ?“ toonde Richard Otters zich in de Roskam voor het eerst als Prins Richard de Hendige aan het Bemmelse carnavalspubliek. Hij werd vergezeld door zijn prinses Benita en de hofdames, Jessey en Lisanne.
 

Afbeelding nieuwsberichtDe 30ste dorpsprins van het Kaokelnest is geen onbekende in het feestgedruis. Hij was namelijk enkele jaren lid van de Senaat van de Blauwe Pony `81 en actief binnen het carnavals gebeuren in Bemmel. De Rotdweilers vulde na de onthulling met muzikale klanken een aubade aan de prins. "Het gaf ons wat lucht om bij te komen", reageert de dorpsprins en zijn gevolg, die het geheim maanden met zich mee droegen. Het motto van het Bemmels carnaval “het Kaokelnest” is tijdens zijn regeerperiode “genieten doen we samen, in alle  mogelijke kleuren!”

Afscheid
Een prinsenwissel betekent ook afscheid nemen van een geweldige zeer betrokken prinsenpaar. Nicky (de Haorige Duvel en zijn prinses Esmé). Maar de scepter moet doorgegeven worden. Wij wensen het nieuwe prinsenpaar evenveel plezier als ik en Esmé hebben gehad.
 

     

Fotoserie(s)
Prinsenwissel 2023