28 december 2018

Pronkzitting 2019: Het komt vastgoed!

(dit artikel is bijgewerkt op 29 december 2018)

Het nieuwe jaar is amper begonnen en de carnaval staat alweer voor de deur. Op 12 januari gaat carnavalsvereniging De Geintrappers weer pronken in Café De Roskam. Het is de eerste zitting voor prins Frans de Stenenschuuver en prinses Moniera, die de komende twee jaar de scepter zwaaien over het Koakelnest.

De vorige pronkzitting werd opgeluisterd door onder meer een optreden van AtotZ
De vorige pronkzitting werd opgeluisterd door onder meer een optreden van AtotZ (foto: Loes Bouwens)De vereniging beschikt over een dansgarde die het hele jaar traint. Het is een eer om dat te mogen doen, aldus trainsters Sabrina Hoekjan en Mariska Vermeulen. Tijdens de pronkzitting zullen de Kinkeltjes met trots zowel de gardedans als de eerste keer hun nieuwe showdans laten zien.
De optredens maken deel uit van een gevarieerd programma. Zo is bij een pronkzitting ook de buutreedner niet weg te denken. Duo ‘T is Gruun en ‘t blief Gruun is al meer dan elf jaar een gouden gegeven op de bühne bij de ‘gruune’. Ze nemen de Lingewaardse politiek en vele Bemmelse mensen op de hak. Het publiek mag met dit ludieke stukje cabaret, de Kinkeltjes en nog meer vanuit eigen gelederen op een mooie avond rekenen. President Jeroen Knipping, die in november Frank Hoekjan opvolgde, verzorgt de presentatie.

Informatie
De pronkzitting vindt plaats in Café De Roskam (Dorpsstraat 95, Bemmel).  Aanvang: 20.11 uur. Zaal open: 19.30 uur. Iedereen is welkom, de entree is vrij.