13 maart 2020

Optocht gaat toch weer niet door...

Eerst waren het de weersomstandigheden, nu gooit het Corona-virus roet in het eten. De Bemmelse carnavalsoptocht die op zondag 15 maart alsnog plaats zou vinden, gaat niet door. Daartoe hebben gemeente Lingewaard en de Bemmelse Optocht Kommissie donderdag besloten. Ook de parades in Angeren en volgende week in Huissen worden afgelast.

De optocht van 15 maart gaat niet door vanwege het Corona-virus.
De optocht van 15 maart gaat niet door vanwege het Corona-virus. (foto: Rezie Leenders)Het kabinet kwam gisteren met landelijke maatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Een van de adviezen is om bijeenkomsten met meer dan honderd bezoekers te mijden. Gaat u toch de deur uit? Denk dan goed na of dit echt nodig is. Als u gezondheidsklachten heeft of behoort tot de kwetsbare groepen (ouderen en mensen met een verminderde weerstand), blijf dan thuis. Voor de liefhebbers van optochten een tip: de fotoserie van vorig jaar (link onder dit bericht).

Meer weten over het Corona-virus? Gemeente Lingewaard houdt u van alle maatregelen en overige lokale ontwikkelingen op de hoogte. Landelijk nieuws is te vinden bij het RIVM. Of bel met 0800 - 1351.

     

Fotoserie(s)
Optocht (maart 2019)