7 november 2017

Intocht Sinterklaas groots gevierd

(dit artikel is bijgewerkt op 8 november 2017)

Op zaterdag 25 november doet Sinterklaas Bemmel weer aan. De goedheiligman komt met zijn eigen ‘oldtimerpakjesvrachtwagen’ en wordt vergezeld door de hoofdpiet, stoere motorpieten en verschillende looppieten. Dit alles onder muzikale begeleiding van drumfanfare ESKA.

Afbeelding nieuwsberichtDe intocht wordt georganiseerd door carnavalsvereniging De Geintrappers, in samenwerking met de Bemmelse ondernemersvereniging. Het programma is speciaal voor kinderen tot en met groep vijf en vindt vanaf 13.30 uur plaats op het marktplein. Sinterklaas zelf maakt rond 14.00 uur z’n opwachting. Eerst is er een rondgang door het dorp. Hij zal worden verwelkomd door Burgemeester Marianne Schuurmans en kinderburgemeester Guus Kramer. Het feest duurt tot ongeveer 15.15 uur. Na afloop krijgen kinderen een traktatie en is er gelegenheid om met pieten op de foto te gaan. Bij (extreem) slecht weer kan de sint terecht in cultureel centrum De Kinkel.

Route optocht
De start is bij ESKA (Sportlaan), waarna Sinterklaas rechtsaf de Wardstraat in gaat. Aan het einde van de weg linksaf (Dijkstraat) en vervolgens de tweede weg linksaf de Klappenburgstraat in. Deze weg zal worden gevolgd tot aan de ijssalon, waarna de stoet linksaf gaat (winkelpromenade). Aan het eind slaat Sinterklaas rechtsaf de Loostraat in om te eindigen op het marktplein.

Tekeningen
In de Assenburg, bij Fruitcompany Kersten, staat een brievenbus waar kinderen tussen 18 en 23 november zelfgemaakte tekeningen, kleurplaten of gedichtjes in kunnen doen. Tijdens het feest op het marktplein worden de mooiste inzendingen beloond met een prijs.