2 november 2022

Intocht Sinterklaas 2022

(dit artikel is bijgewerkt op 19 november 2022)

Op 19 november is het dan zover: Sinterklaas komt met zijn pieten naar Bemmel. Het hele feest zal zich afspelen in het centrum van Bemmel. Drumfanfare Eska gaat sinterklaas begeleiden in een ware intocht, de start zal zijn bovenaan de Leemkuilselaan, hoek Dorpsstraat.

bekijk aanplakbiljet
Afbeelding nieuwsbericht
(foto: Rezie Leenders)De intocht loopt vanaf 13.30 uur door het hele centrum, waar diverse activiteiten zijn. Dweilorkest de Dreumels zal sint en de kinderen een aubade geven bij Eltink. Van hieruit zal de sint over de promenade gaan en op verschillende plaatsen wordt er gedanst door kinderen van het dansatelier Over de Linge. De pieten zullen onderweg de kinderen  verrassen met eigen gebakken pepernoten, die overheerlijk zijn. Ook de motorfietsen zullen dit jaar niet ontbreken, die natuurlijk precies weten hoe ze moeten rijden.

Op de route zal sinterklaas ook even onze bejaarden toezwaaien bij de Gouden Appel, waar Eska en het dansatelier ook een optreden verzorgen. Van hieruit gaat de route weer terug richting het Wapen van Bemmel. En dan zijn we bijna op het marktplein waar voor alle kinderen een mooi programma gemaakt is. Burgemeester Nelly Kalfs en kinderburgemeester Feline Klee zullen de sint en zijn pieten hier verwelkomen. Met danspieten, zangpieten en leuke spelletjes is er een leuk programma op het podium.
Natuurlijk is er ook de gelegenheid om met sinterklaas en de pieten op de foto te gaan. Aan het eind van het feest is er voor iedereen wat lekkers te krijgen.

DIt feest wordt mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers van carnavalsvereniging De Geintrappers in samenwerking met vele Bemmelse ondernemers. Drumfanfare Eska, de Dreumels en dansatelier Over de Linge treden belangenloos op.

Kleurplaat
Sinterklaas heeft gevraagd of jullie een mooie kleurplaat willen maken. Deze zijn verkrijgbaar in de supermarkten van Bemmel (of te downloaden, onder aan dit bericht). Inleveren kan tot 19 november in een speciale bus bij brasserie Bloem. Misschien win je nog wel een prijsje.

    kleurplatenwedstrijd-sint-2022 (pdf)