17 november 2019

Eerste Geintrapper uitgereikt aan ESKA

Wie met het carnavalsvirus is besmet, kijkt er reikhalzend naar uit: de seizoensopening. Afgelopen zaterdag was het de beurt aan carnavalsvereniging De Geintrappers uit Bemmel, voor het eerst in Cultureel Centrum De Kinkel. De club wil haar laagdrempeligheid benadrukken. ‘Ons carnaval is voor iedereen.’

De raad, het prinsenpaar en De Kinkeltjes voor aanvang van de openingszitting.
De raad, het prinsenpaar en De Kinkeltjes voor aanvang van de openingszitting. (foto: Rezie Leenders)Een hoogtepunt was de uitreiking van ‘De Geintrapper’ aan drumfanfare ESKA. Met deze nieuwe trofee wordt voortaan iedere twee jaar een persoon of groep in het zonnetje gezet die op een bijzondere manier bijdraagt aan de Bemmelse gemeenschap. ESKA begeleidt in februari voor de vijftigste keer belangeloos de optocht in het dorp.

Maar er was meer. Alles wordt uit de kast getrokken om een goede start te maken. Het is de eerste keer dat carnavalisten elkaar weer ontmoeten na de vorige dolle dagen. Wel met een heel nieuw elan. Zo kreeg de huisstijl een opfrisser, vinden officiële zittingen nu plaats in De Kinkel en doen vele vrijwilligers met nog meer bezieling hun best om er een feest voor jong en oud van te maken. De vereniging zet in op een toegankelijk carnaval dat het iedereen naar de zin maakt.

Zo’n opening is, na vijf decennia, geen herhaling van zetten. Bij De Geintrappers was het genieten van een gevarieerd programma met naast de optredens van dansgarde De Kinkeltjes ook een ietwat discutabel mannenballet uit het Duitse Kleve, dansmarieke Melissa Könen uit diezelfde plaats, de Brabantse cabaretgroep DèVèltOp en als afsluiter het duo Nays. ‘We mogen trots zijn op wat we hebben bereikt’, sprak voorzitter Henk Weber.

     

Fotoserie(s)
Openingszitting