16 januari 2019

Doe je mee met de Grune Cross?

(dit artikel is bijgewerkt op 6 februari 2019)

Op maandag 4 maart vindt de eerste editie van de Grune Cross plaats. Het evenement is de opvolger van de boerenbruiloft en wordt georganiseerd door carnavalsvereniging De Geintrappers. Wat is de Grune Cross? Simpel: haal je skelter, bakfiets of een ander opvallend voertuig uit de schuur en kom crossen!

bekijk aanplakbiljet
Voorbeeld van crossskelter. Kom met je eigen aangeklede voertuig!
Voorbeeld van crossskelter. Kom met je eigen aangeklede voertuig! (foto: Berg Toys BV)Maak iets moois van je voertuig en kom zelf in boerenkledij. Iedereen vanaf twaalf jaar mag meedoen en deelname is gratis. Het evenement gaat om 16.00 uur van start bij De Roskam (Dorpsstraat 95, Bemmel), de eigenlijke cross is op een parcour rond de hervormde kerk. Je kunt je aanmelden via Facebook of bij De Roskam tot uiterlijk zondag 3 maart. Het inschrijfformulier kun je downloaden onder dit bericht. Er zijn mooie bekers te winnen in diverse categorieën. En met erwtensoep of friet wordt ook voor de inwendige mens gezorgd.

Onder de noemer ‘brommerskieken’ doet ook een delegatie van De Geintrappers mee op oude Solexen, Zundapps en tractoren. Na afloop is er een heuse Høkenparty met dj Thijs. Hierbij loopt een jury rond om een Grune Bertha (mooiste verklede boerenvrouw) te kiezen. Prins Frans de Stenenschuuver reikt de prijzen uit.

    inschrijf-formulier-grune-cross-v4 (pdf)