26 februari 2018

Dansgala: beproefd recept voor plezier

(dit artikel is bijgewerkt op 25 juli 2018)

Zondag 25 februari presenteerde carnavalsvereniging De Geintrappers in een tot de nok toe gevulde Theaterkerk het zestiende Dansgala Lingewaard. Maar liefst 170 danseressen lieten de nieuwste garde- en showdansen zien. Het gala was wederom een groot succes.

Afbeelding nieuwsberichtUpdate (9 maart 2018): Enige dagen na afloop van het dansgala is er na controle een fout geconstateerd bij de telling van de jurypunten in ons geautomatiseerde systeem. Bij de dans 'Mens erger je niet' van de groep van DV Mixed Moves uit Doornenburg is er een omissie ontstaan en klopt het totaal aantal punten niet. Er is ten onrechte een vierde prijs toegekend aan deze groep met 180 punten. Dit had de tweede prijs moeten zijn met 261 punten. We betreuren deze fout ten zeerste en bieden iedereen onze welgemeende excuses aan. Het heeft geen gevolgen voor de einduitslag en de winnaar van de wisselbeker blijft carnavalsvereniging De Deurdouwers uit Millingen met 276,5 punten. De tweede plaats wordt nu DV Mixed Moves met een totaal van 265,31 punten.

Volgens voorzitter Theo Rikken is het jaarlijkse evenement laagdrempelig en staat het plezier van zowel de deelnemende verenigingen als het publiek voorop. ‘Dit podium is voor iedereen en zo verzorgt De Klup Over-Betuwe, dat uit mensen met een verstandelijke beperking bestaat, ook altijd een optreden. Daarnaast werd tijdens de pauze een demonstratie gegeven door onder andere Marleen Merkus uit Bemmel. Marleen won als rolstoeldanseres diverse prijzen.’

Er zijn geen speciale eisen gesteld aan de kwaliteit van de dansen. Dit neemt niet weg, aldus Rikken, dat er ook toppers aan het gala hebben deelgenomen. Toeschouwers genoten van solo-, duo- en groepsdansen. Iedereen valt in de prijzen, maar de beste vereniging gaat natuurlijk naar huis met de felbegeerde Geintrappers-wisseltrofee. Voor het eerst was dat dit keer carnavalsvereniging De Deurdouwers uit Millingen aan de Rijn, die met de groepsdansen gemiddeld het hoogste aantal punten behaalde. De hoogste plaats bij De Geintrappers werd met de eerste prijs behaald door de Kinkeltjes in de categorie groepen Freestyle t/m acht jaar.

    uitslagen-dansgala-2018 (pdf)