Profiel

Thijs de Luidruchtige & prinses Loes

26ste prinsenpaar · 2014-2016 · Motto: Veel lawaai, dat is niet mis, de jeugd maakt ons carnaval weer sterker en fris · Proclamatie (pdf)

Menno van de Roskam (voorganger)   •   Mirjam van het Festijn (opvolger)
Hoofdfoto Thijs de Luidruchtige
meer foto's

Thijs is in het verleden jeugdprins bij de Piejassen geweest. Dat was zijn eerste kennismaking met de carnaval in Bemmel. Een aantal jaar later is hij samen met zijn vrienden veelvuldig in de Roskam te vinden. Daar ontstond de binding met de Geintrappers en werd hij lid van de vereniging. Zijn eerste functie was stagemanager, samen met Ruben. Dat heeft hij twee jaar gedaan. Toen werd hij gevraagd om raadslid te worden. Dit moest hij met een excuus uitstellen, want het prinsenschap kwam ertussen.

Stiekem hadden we het er al eens over gehad, maar dan als ik een jaar of veertig ben. De vraag kwam alleen iets eerder...

Thijs de Luidruchtige

Loes viert al van kinds af aan carnaval. Ze is dan ook een fervent aanhanger van het feest. Ook Thijs kreeg het, nadat hij lid was geworden, al snel te pakken. Stiekem hadden we het al eens over het prinsenschap gehad en toen kregen we ineens de vraag voorgelegd. De prinsencommissie was op zoek naar een nieuw prinsenpaar. Het idee was om de lijst met oud-jeugdprinsen door te nemen en toen kwam Thijs al vrij snel naar voren.

Hoogtepunten
De carnaval was een opstapeling van hoogtepunten. Alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om dit feest tot in de puntjes te organiseren, hebben op Thijs en Loes een diepe indruk gemaakt. 'We hebben er de nodige vrienden bij gekregen. Vrienden die snappen hoe dit feest gevierd, maar vooral ook georganiseerd kan worden. Prachtig om te zien dat alle mensen die er zo nauw en vol passie bij betrokken zijn, ook daadwerkelijk in kansen denken en zo het feest naar een nog hoger plan tillen.'

Ongecompliceerd
Carnaval is voor het voormalige prinsenpaar het feest van saamhorigheid, humor en vooral jezelf kunnen zijn. Jezelf zijn? Ja, jezelf zijn, juist omdat je verkleed bent. Omdat iedereen verkleed is, is iedereen hetzelfde en maakt het allemaal niet meer uit. Heerlijk samen genieten van ongecompliceerd plezier! Dit carnavalsgevoel bestaat in Bemmel en wordt geleefd in Bemmel. Om van deze prachtige Bemmelnaren prinsenpaar te mogen zijn, is het mooiste wat er is, aldus beide. 'We genieten van de gezelligheid en leuke mensen om ons heen. Een praatje hier, een praatje daar, een dansje hier, een dansje daar. Daarnaast leer je ook buiten de leden van de Geintrappers en de Blauwe Pony '81 om heel veel mensen kennen, uit de omliggende dorpen, maar bijvoorbeeld ook de burgemeester.

    Proclamatie (pdf)

Menno van de Roskam (voorganger)   •   Mirjam van het Festijn (opvolger)