Profiel

Richard de Hendige & Benita

30ste prinsenpaar · 2023-2025 · Motto: Feesten doen we samen, in alle mogelijke kleuren!

Hoofdfoto Richard de Hendige


Na een gedegen voorbereiding komt het dan toch altijd nog als verrassing, voor zowel het publiek als een nieuw prinsenpaar zelf. Het overkwam Richard uit Ressen. Hij staat de komende twee jaar als prins Richard de Hendige samen met prinses Benita aan het hoofd van onze vereniging.

Richard en Benita in het kort
Richard Otters (52) en Benita Otters-Heezen (49) wonen in Ressen.  Richard is all-round zelfstandige in de bouw (van oorsprong timmerman) en Benita is juridisch medewerker (notarisklerk). Beide houden van uit eten gaan. In het bijzonder kijkt Richard graag een film en zul je Benita regelmatig kokend of lezend aantreffen. Ook tuinieren doet ze met plezier. Jessey en Lisanna zijn hun dochters.

Hoe en wanneer zijn jullie met carnaval in aanraking gekomen?
Richard is in 2010 Senaatslid bij de Blauwe Pony geworden.

Is prinsenpaar worden een lang gekoesterde wens?
Niet echt, maar het is een ontzettend grote eer om prinsenpaar te mogen zijn.

Hoe ging het proces nadat jullie gevraagd zijn?
We hebben er goed over nagedacht en het besproken binnen het gezin. Na het ja-woord een jubelstemming en dan komt alles op gang. Gezellige bijeenkomsten met de prinsencommissie. Nadenken over het ontwerp van de onderscheidingen. Wat wil je uitstralen? Naar de kleermaker voor het samenstellen van een prinsenpak, met Liesbeth op pad voor een prinsessenjurk (en gezellig koffieleuten). Ook nog op pad voor de kleding van de meiden. Zo krijgt het langzaamaan steeds meer vorm. Een heel leuk proces om als gezin met de commissie mee te maken.
Samen een motto bedenken voor de komende periode. Wat ons betreft hoort iedereen erbij en staat niemand alleen. De proclamatie bedenken en in elkaar sleutelen was een leuke uitdaging en daarna het oefenen daarvan! Ook leuk om je naasten uit te nodigen om op de elfde van de elfde samen op iets te proosten. Allerlei mogelijke ideeën voor de uitnodiging zijn door hen bedacht… ook misschien wel het vieren van een nieuw prinsenpaar!
Op vele vragen en opmerkingen over het nieuwe prinsenpaar (met name van vrienden bij Blauwe Pony) zo goed mogelijk proberen te omzeilen en te ontkennen. Soms ook hilarisch om later thuis onderling na te bespreken. Op de dag zelf heerst gezonde spanning, met name heel veel zin om te beginnen. Een hapje en drankje klaarzetten voor de gasten. Naar de kapper. Een super leuk moment eerst thuis als mini-onthulling en dan met samen op pad naar de Roskam, achter de schermen en dan eindelijk de onthulling! Superleuk, wat een feest! Zo ontzettend veel leuke en lieve reacties; echt heel bijzonder! De dag erna prinsenreceptie bij ons thuis; heel gezellig, veel mensen bij elkaar, genoten!

Wat is jullie motto?
Feesten doen we samen, in alle mogelijke kleuren!

Hoe willen jullie de komende twee jaar prinsenpaar zijn?
Enthousiast, zingend, proostend en dansend samen met alle feestvierders een hele gezellige tijd er van maken.

Wat is jullie gevoel bij carnaval in Bemmel?
Kleinschalig feestvieren, heel gezellig. Iedereen hoort erbij. Ons kent ons.

Hebben jullie speciale herinneringen wat carnaval betreft?
Een onvergetelijke dag als meneer en mevrouw De Bok. Een groeiende saamhorigheid en mooie vriendschappen. De kinderen die carnaval van kleins af aan beetje bij beetje meekrijgen, mee doen als veulens en inmiddels knallen op het podium met het ODF.